Visszér gyógyítása, kezelése

A visszér szó gyűjtő kategória. A visszér alatt a nagyobb vénák és az apróbb hajszálerek kitágulását, egyenetlen megvastagodását értjük.

A visszér kezelhető lehet visszér gyógyszerekkel vagy visszér krémmel, de gyakran szükség van orvosi beavatkozásra is.

Hajszálér kezelése lézeres eljárással, illetve injekciós hajszálér kezeléssel

A hajszálerek sebészeti, vagyis műtéti eljárással való kezelése felesleges.  Sebészeti beavatkozást csak a nagyobb visszerek igényelhetnek. A hajszálerek kezelhetőek lézeres eljárással, valamint sclerotherápiával.

A lézeres kezelés a napjainkban szakmailag legelfogadottabb, legjobb eredményt hozó hajszálér kezelési eljárás. A lézer segítségével úgy iktathatók ki a hajszálerek, hogy az erek maguk tulajdonképpen  fokozatosan elhalnak, felszívódnak. A lézeres hajszálérkezelés jelentős előnye, hogy nem okoz komolyabb kellemetlenséget, akár azonnal vissza lehet térni a munkába.

A hajszálerek sclerotherápiás, vagyis injekciós kezelése során a cél ugyanaz, mint a lézeres eljárásnál: a problémás érszakasznak fel kell szívódnia, hogy ne tudjon tovább részt venni a keringésben. A sebész ezt a hajszálérbe juttatott speciális anyag segítségével éri, ami az érfal hegesedését, végső soron az ér felszívódását eredményezi. 

Visszér műtétek

A visszér műtét gyűjtő kategória, mely magában foglalja  egyrészt a hagyományos, azaz sebészi metszéssel járó eljárást, másrészt a lézeres vagy rádiófrekvenciás eljárást alkalmazó, azaz metszés nélküli, vagyis endovénás beavatkozást is.

A hagyományos visszérműtét során a sebész a kis metszések segítségével a visszeret teljes egészében kihúzza. A mellékvénákat kis szúrásokon át egy horgolótűhöz hasonlító eszközzel egyenként  távolítja el, mely pici szúrásokat összevarrni nem szükséges.  A hagyományos műtétet következményeként csak két apró heg marad a lágyék és a boka tájékon, melyek lassan elhalványodnak és idővel észrevétlenekké válnak.

A lézeres visszérműtét során a visszér belsejébe szonda kerül bevezetésre. A visszér a szondán áthatoló nagy energiájú fény hatására kerül kiiktatásra a vérkeringésből, a visszér falai összetapadnak, miután a belső tartalom elpárolog. A műtétet követően körülbelül egy órás pihenést követően a beteg akár haza is mehet. Kontrollvizsgálatra 2-3 nap múlva kerülhet sor és a lézeres visszérműtétet követő 4-5. napon a páciens visszatérhet a munkájához.

A rádiófrekvenciás visszérműtét a lézeres visszérműtéthez hasonlóan endovénás beavatkozás, ez azt jelenti, hogy a sebész, egy a vénába vezetett szonda segítségével és a mikrohullám felhasználásával éri el, hogy az érfalak összeessenek, ne vesznek többé részt a keringésben. A beteg felépülése gyors, egy órás pihenés után otthonába távozhat és pár nap múlva újból munkába állhat.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.