Lézeres visszér műtét

A lézeres visszérműtét alkalmával a sebész ultrahangos ellenőrzés mellett a visszér belsejébe szondát vezet. A problémás visszér a lézeres visszérműtét során úgy kerül kiiktatásra a keringésből, hogy a szondán áthatoló nagy energiájú fény következményeként, a visszér fala elhegesedik, a  véna belső tartalma elpárolog és a vénafalak összetapadnak. A műtétet követően a problémás területet a sebész szorító kötéssel látja el és egy körülbelül egy órás pihenést követően a beteg akár haza is mehet. Kontrollvizsgálatra 2-3 nap múlva kerülhet sor, ekkor történik a kötéscsere is. A lézeres visszérműtétet követő 4-5. napon a páciens visszatérhet a munkájához.

Ehhez hasonló, metszés nélküli beavatkozás a rádiófrekvenciás visszérműtét.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Visszér műtétek

Ha a visszér kezelésére nem elegendő más eljárás, műtétre kerülhet sor. A visszér műtét összefoglaló elnevezés, mely alatt egyrészt a hagyományos visszérműtétet, azaz sebészi metszéssel járó eljárást értjük, másrészt a lézeres visszérműtétet, valamint rádiófrekvenciás visszérműtétet, ami metszés nélküli eljárást alkalmaz, vagyis endovénás beavatkozás.

Gyakran felteszik pácienseim a következő kérdést: A hagyományos vagy a lézeres visszér műtét előnyösebb számukra?

Mindamellett, hogy minden egyes esetben alaposan fontolóra kell vennünk a probléma jellegét és a beteg adottságait, elmondható, hogy a lézeres visszérműtét számos előnnyel jár a hagyományos visszérműtéttel szemben. A szöveti károsodás jelentően kisebb lehet a lézeres műtét esetén, csak apró sebek keletkeznek, sokszor elkerülhető a lágyékhajlatban történő metszés és az ebből adódó kellemetlenségek.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Rádiófrekvenciás visszér műtét

A rádiófrekvenciás visszérműtét endovénás beavatkozás, vagyis a lézeres visszérműtéthez hasonlóan nem sorolható a hagyományos visszérműtétek közé, vagyis nem igényel sebészi metszést.  A rádiófrekvenciás visszérműtét alkalmával a sebész, akárcsak a lézeres visszérműtétnél, egy szondát vezet a problémás vénába. A műtét a mikrohullám felhasználásán alapszik. A rezgések által kiváltott hőhatás roncsolja a vénák falát és azok tartalmát. Az érfalak összeesnek, nem vesznek többé részt a keringésben. A beteg felépülése gyors, egy órás pihenés után otthonába távozhat és pár nap múlva újból munkába állhat.

Ehhez hasonló, metszés nélküli beavatkozás a lézeres visszérműtét.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Hajszálér kezelés scleroterápiával, hajszálér injekciózás

A hajszálér problémák másik gyakori kezelési módja a lézeres kezelés mellett a scleroterápia. Az eljárásnak az a célja, hogy a problémás érszakasz felszívódjon, ne vegyen részt tovább a keringésben. Ez az úgynevezett sclerotizáló anyag hajszálérbe juttatásával érhető el vékony tű segítségével. A beadott anyag az érfal hegesedése révén a véna falainak összeesését, egymáshoz tapadását és végső soron felszívódását okozza. A kezelést követően nagyon fontos a kompressziós harisnya viselése, mely biztosítja, hogy az erek falai összetapadva maradjanak. A scleroterápiás kezelés többlépcsős, vagyis a beteg többszöri kezelését jelent, a kezelések száma természetesen a problémás bőrfelület nagyságától függ.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Hajszálér lézeres kezelése

A hajszálér problémák sebészeti, vagyis műtéti eljárással való kezelése felesleges.  Sebészeti beavatkozást csak a nagyobb visszerek igényelhetnek.

A hajszálér lézeres kezelése a napjainkban szakmailag legelfogadottabb, legjobb eredményt hozó hajszálér kezelési eljárás. A lézer úgy szünteti meg a hajszálereket, hogy tulajdonképpen felhevíti a véredényekben található vért, az erek maguk pedig fokozatosan elhalnak, felszívódnak. Az érintett bőrfelület és a hajszálér nagyságától függ a kezelések száma. Kisebb probléma esetén gyakran egyetlen kezelés is elegendő lehet. A lézeres eljárás jelentős előnye, hogy gyakorlatilag nem okoz komolyabb kellemetlenséget, akár azonnal vissza lehet térni a munkába, a megszokott tevékenységekhez a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.